هفت راه مبارزه با خستگی تصمیم گیری
تصمیمگیری ، حتی تصمیمات کوچک و بهظاهر بیضرر ، میتواند ما را بهمرورزمان فرسوده کند. هرروز باید تصمیم بگیریم که چگونه هر دقیقه بیداری را میگذرانیم، چه میخوریم و میپوشیم ، چهکار میکنیم ، چهکاری را در اوقات فراغت انجام میدهیم. تا زمان خواب ، یک فرد بهطور میانگین 35000 تصمیم گرفته است. هر تصمیمی به زمان و انرژی نیاز دارد و اراده ما را تحلیل میبرد.
این خستگی تصمیمگیری(decision fatigue) نامیده میشود و با خستگی جسمی متفاوت است.
شما آگاهانه از خستگی مطلع نیستید ، اما ازنظر ذهنی دچار کمبود انرژی میشوید . هرچه انتخاب بیشتری در طول روز داشته باشید ، هر یک برای مغز شما سختتر میشوند و درنهایت به دنبال راههای آسان میگردند. این ممکن است باعث شود شما در تصمیمگیری خود بیاعتنا شوید ، بهجای اینکه به همهچیز فکر کنید ، تکانشی عمل کنید. یا ممکن است بهسادگی کاری انجام ندهید ، که در طولانیمدت میتواند مشکلات بزرگتری ایجاد کند.
خوشبختانه ، روشهای زیادی وجود دارد که میتوانید از این اتفاق جلوگیری کنید. بیاموزید که چگونه میتوانید با این 7 مرحله ساده با خستگی تصمیمگیری مقابله کنید ، اراده خود را دوباره تقویت کرده و بهرهوری خود را افزایش دهید.
1. کمتر تصمیم بگیرید.
بهترین راه برای کاهش خستگی تصمیمگیری ، کاهش تعداد تصمیماتی است که باید در یک روز مشخص بگیرید. به دنبال روشهایی برای سادهسازی انتخابهای خود باشید. با استفاده از لیست برنامهریزی روزانه سعی کنید از تصمیمگیریهای تصادفی خودداری کنید .داشتن لیست انجام امور کاری باعث میشود ما در مسیری درستی قرار بگیریم. بهطور مثال تهیه یک لیست خرید قبل از اینکه به فروشگاه برویم باعث میشود ما کمتر برای آنچه میخواهیم به جستجو در فروشگاه بپردازیم.
2. ارجاع دادن تصمیم
شما میتوانید با دادن مسئولیت تصمیمگیری به افراد دیگر ، تعداد تصمیمات خود را کاهش دهید.
مسئولیتهای خود را در زندگی در خانه ،محل کار و مکانهای دیگر در نظر بگیرید.آیا تعهداتی وجود دارد که بتوانید آنها را به شخص دیگری محول کنید؟ این به این معناست که شما باید از مدیریت ریز بینانه اطرافیانتان دستبردارید و به آنها اعتماد داشته باشید که دیگران وظایف خود را بهخوبی انجام میدهند.
مدیران میتوانند برخی از تصمیمات را به کارمندان خود ارجاع دهند. والدین میتوانند موارد خاصی را به عهده فرزندان خود بگذارند. در مواقعی میتوانیم به دوستان و خانواده خود تصمیماتی را ارجاع دهیم.
3. ایجاد یکروند برای تصمیمگیری
هنگامیکه مجبورید تصمیمات دشوار یا مهمی بگیرید و چندین گزینه برای ارزیابی دارید ، برای اینکه تصمیمگیری بهتری داشته باشید میتوانید از یک ماتریس تصمیمگیری استفاده کنید. تا با ذکر لیست گزینهها و عواملی که باید در نظر بگیرید ، گزینههای خود را تجزیهوتحلیل کنید و سپس آن را با توجه به اهمیت هر عاملی که میسنجید ، ارزیابی کنید. این کار ممکن است پیچیده به نظر برسد ، اما هنگامیکه شما از آن آگاه شدید ، یک ماتریس تصمیم میتواند بسیار برای شما مفید باشد.
استفاده از یک ماتریس تصمیمگیری میتواند سردرگمی و احساسات را از بین ببرد . وقتی با چندین انتخاب و متغیرهای بیشماری روبرو شوید و به شما امکان میدهد برای هر عامل اهمیت قائل شوید.
4. صبح تصمیمات بزرگی بگیرید
محققان دریافتهاند که زمان روز برای قضاوت و توانایی ما در تصمیمگیری بهتر تأثیر میگذارد. برای اکثر ما ، بهترین زمان روز صبح است - آنوقت است که تصمیمات دقیق و مدبرانه میگیریم.
طبق این مطالعه ، افراد تمایل دارند سیاستهای تصمیمگیری خود را در طول روز تغییر دهند. هنگام صبح ، آنها در انتخاب خود احتیاط و دقت بیشتری دارند. اما با توجه به اینکه ما در طول روز خسته هستیم .فرسودگی روز و شروع خستگی تصمیمگیری ، آنها تصمیمات خطرناکتری را شروع میکنند. بنابراین اگر تصمیم بزرگی دارید که نیاز به بررسی دقیق دارد ، تصمیم بگیرید که آن را صبح انجام دهید.
5. گزینههای خود را محدود کنید
داشتن گزینههای زیاد باعث استرس شما میشود. شما در تصمیمگیری خود غرق میشوید و احتمال گرفتن تصمیم اشتباه زیاد است این امر اغلب هنگام خرید انجام میشود و با گزینههای زیادی مواجه هستیم. خستگی تصمیم زمانی افزایش مییابد که ما به دنبال خرید بهتر و شاید قیمت مناسبتر باشیم . همه اینها انرژی زیادی را میگیرد و مغز را بیشازحد بار میآورد.
6. برای تصمیمگیری خود مهلت زمانی تعیین کنید
خستگی تصمیمگیری اغلب میتواند در پایان یک پروژه طولانی و پیچیده اتفاق بیفتد که شما طی هفتهها ، ماهها یا سالها روی آن کارکردهاید. با نزدیک شدن به پایان پروژه ، ممکن است تصمیمات را به لحظه آخر موکول کنید. این زمانی است که افراد شروع به تصمیمگیری سریع و انتخابهای بد میکنند زیرا طول و شدت پروژه آنها را خسته کرده است.
بنابراین در هر مرحلهای که هستید اگر نیاز به تصمیمگیری داشتید سعی کنید اول وقت به انجام آن بپردازید تا اینکه آن را به دقیقه نود موکول کنید.
7.عادات روزانه خود را تا جایی پیش ببرید که وظایف نهچندان مهم بهصورت خودکار انجام شوند
به این معنی که برای خود یک سری عادات روزانه تنظیم کنید که دیگر نیاز به تصمیمگیری مجدد نداشته باشید بهطور مثال زمان خوابیدن و بیدار شدن خود را مشخص کنید و یا مشخص کنید که چه ساعتی در روز را ورزش کنید یا استراحت کنید و یا حتی با دوستان خود بگذارید.
بهجای آزار و اذیت در مورد آنچه هرروز بپوشید ، لباسهایی را انتخاب کنید که هر هفته آنها را بهصورت روتین میپوشید. بسیاری از افراد موفق چند دست لباس مجلسی دارند. رئیسجمهور باراک اوباما در مورد پوشیدن ، تنها کتوشلوارهای خاکستری یا آبی را برای حضور در دفترش انتخاب میکند ، تا مجبور نباشد زیاد به آنچه میپوشد فکر کند.
ترجیحات شما هرچه باشد ، آن را به یکروال عادی تبدیل کنید. انجام همه این کارها به شما کمک میکند تا وقت کمتری تلف کنید و در زندگی خودسازگاری ایجاد کنید تا بدون تأمل و تفکر دقیقاً بدانید چه کاری باید انجام دهید. همچنین به شما کمک میکند تا اراده خود را حفظ کرده و خودتان را کنترل کنید.